Hallo nieuw lid,

Graag heten we je welkom bij de club!

PSV Vollenhove is een actieve club met een eigen manege, die voor de leden van maandag tot en met zaterdag dag en nacht ter beschikking staat.

De manege is ondergebracht in een aparte stichting, genaamd Stichting Ruitersportcentrum De Boswal. Formeel huurt PSV de manege van de stichting, in de praktijk is het één geheel.

De manege beschikt over het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport.

We organiseren regelmatig wedstrijden voor zowel pony- als paardenrijders en dat in de dressuur- en de springrichting, volgens het reglement van de KNHS.

Daarnaast organiseren we activiteiten waarbij zowel het gezellige aspect, alsook het vergroten van kennis m.b.t. het rijden een aandeel heeft.

2x per jaar wordt er een algeme ledenvergadering gehouden. Hierbij bent u altijd van harte welkom. Alle leden kunnen zelf  agendapunten aandragen, zo werken we met z’n allen aan een super paardrijvereniging voor jong & oud.

Een nieuw lid kan zich wenden tot de secretaris van de vereniging om zich aan te melden door te mailen naar psvvollenhove@hotmail.com

Hoewel het vreemd lijkt in een welkomst brief, vragen wij speciale aandacht voor de termijn van het opzeggen van het lidmaatschap. Dit dient altijd te gebeuren voor 1 november.

Op de website www.manegevollenhove.nl staat alle benodigde informatie hiervoor.

Wij menen dat we een laag lidmaatschapsbedrag vragen, waar tegenover staat; het krijgen van les en het vrijelijk beschikken over de manege. Wel vragen we aan de leden een extra bijdrage in de vorm van werkzaamheden. Hieronder wordt uitgelegd hoe dat in z’n werk gaat.

We hanteren een hulplijst. Deze lijst wordt gemaild aan alle leden. Elk lid draagt zijn/haar steentje bij door vrijwillig te helpen tijdens of voor concoursen, want samen staan we sterk!

Wat betekent dit voor jou?

Elk lid wordt ingedeeld voor het schoonmaken van de foyer en wc. Dit doe je dan samen met nog iemand. Er ligt in de kantine (?) dan een lijstje, met wat er die betreffende week gedaan moet worden. Er wordt 1 keer per 2 weken schoongemaakt en in de week voorafgaand aan een wedstrijd, deze zijn altijd tijdens het indoorseizoen. Tijdens het outdoorseizoen hebben we alleen het zomerconcours. Ook tijdens dit concours wordt je inzet verwacht. Ruim voor het concours is bekend wanneer je wat mag doen en kan je eventueel zelf ruilen mocht je dit willen.

Voor het indoorseizoen word je ingedeeld voor de diensten in de foyer, bar/keuken. Samen met 1 ander persoon sta je achter de bar om hapjes en drankjes te verkopen. De hulplijst wordt begin september rond gemaild, in de week voorafgaand aan de wedstrijd krijg je nog een herinneringsmail toegestuurd zodat je het niet vergeet. Mocht u toch niet kunnen, dan kan je op eigen initiatief je ‘dienst’ ruilen met een ander lid.

Tevens worden er “doe” avonden georganiseerd. Tijdens deze avonden zorgen we er met z’n allen voor dat rondom de manege alles weer netjes wordt. Denk hierbij aan grasmaaien, heggen knippen, aanvegen, dakgoten schoonmaken enzovoort.

Deze lijst is bedoeld voor de rijdende leden bij de paarden en voor de ouders van de rijdende pony ruiters van onze club. Met deze lijst is het ook de bedoeling dat we de kosten binnen de club zo laag mogelijk houden en we met zijn allen ons steentje bijdragen.

Daarnaast wordt er 1x per jaar, net voor de clubkampioenschappen één lotenboekje per lidmaatschap (max. 2 per gezin) uitgedeeld. Het is de bedoeling alle loten t.w.v. € 50,00 te verkopen. Natuurlijk mag je ook zelf alle loten kopen, zo maak je kans op mooie prijzen, die op de feestavond tijdens het clubdagen weekend, worden uitgereikt. Houd in gedachte dat alle opbrengsten ten goede komen aan de club en dat we zo het lidmaatschap voor alle leden betaalbaar kunnen houden. Niet ingeleverde lotenboekjes worden alsnog gefactureerd.

Als er nog vragen zijn kun je contact opnemen via psvvollenhove@hotmail.com.