Opnieuw een kampioen!

Dit keer bij de dressuur. In Kampen werden de kringkampioenschappen dressuur voor pony’s verreden. In de klasse B categorie C reed Genine van Dalen met Berkenzicht Sanne een keurige proef die beloond werd met een gemiddeld percentage van 62,58%. In het dagklassement (klasse B, categorie ABC gecombineerd) werd ze 4e. Maar met dit resultaat was Genine de nummer 1 bij de C pony’s en won daarmee de titel kringkampioen dressuur!~Tevens is de combinatie hiermee afgevaardigd voor de Regiokampioenschappen in Raalte op 18 februari.

Ook Annemarijn Kroek reed een keurige proef. Zij kreeg 62,25% voor haar proef en mocht een vijfde prijs mee naar huis nemen in dezelfde gecombineerde klasse. Ook Annemarijn heeft zich geplaatst voor de Regiokampioenschappen in Raalte met Roosje.

In de klasse B categorie DE reed Ruth van der Linde met Miss Potter naar een mooie 5e plaats. Zij kreeg een mooie score, namelijk 67,17 %. Ook Ruth heeft zich hiermee geplaatst voor de Regiokampioenschappen.

Op de reservelijst staan Daphne van der Linde (L2 dressuur, categorie DE), Marlin van Dalen (L1 dressuur, categorie C) Ilona Altena (B dressuur, categorie C) en Martine Bijma (B dressuur, categorie AB).

Ook werd er gesprongen in Sonnega en Wezep. In Sonnega wist Melanie van der Heide een 2e prijs in de wacht te slepen met Elyne. Melanie startte in de klasse BB bij de paarden. Ook in de klasse BB, maar dan bij de pony’s reed Manon van der Heide. Zij wist met Roeventerpeelshoeve Sunny Boy een maar liefst 2 keer een 1e prijs in de wacht te slepen.
In Wezep reed Rens Odink met Kelly en Shakira een keurige wedstrijd. Met beide pony’s reed hij mooi foutloos rond en werd daarmee uiteindelijk 5e en 6e.
Ook Mirthe te Paske reed met Contessa in Wezep. Na pech in het eerste parcours, mocht ze in het tweede parcours een mooie 2e prijs mee naar huis nemen. Een mooie opsteker!

Dennis Bijma reed op Indoor Drachten. En dit keer geen dressuurproef of springparcours, maar een cross. Weliswaar zonder hindernissen, maar wel heel hard galopperen.
Met dit spectaculaire onderdeel rijden alleen shetlanders mee. Al het geld was het Grand National Team hiermee ophaalt gaat naar KIKA.
Dennis wist afgelopen vrijdag met Catootje een 3e prijs in de wacht te slepen.

Aankomende week wordt er gesprongen in Balkbrug en rijden er veel paardenleden mee op onze eigen dressuurwedstrijd 28 januari 2017 in manege de Boswal aan de Zuurbeek.

Redactie