Uitslagen PSV Vollenhove

Dit weekend werden de Regiokampioenschappen voor pony’s verreden. Het was een mooie en gezellige dag met mooie resultaten voor leden van PSV Vollenhove. Zo kwam Vayen Altena met haar pony Nancy aan de start in de Bixie dressuur klasse AA en werden ze knap 5e.

Jade Koch verscheen met haar pony Windhoek Antoinette in de springring. In de categorie AB 50 cm reden ze naar een 5e plek. Daarnaast reden zij nog een dressuurproef in de klasse B categorie AB. Deze proef werd beloond met 188 en 183,5 punten.

Tara van der Linde was met haar pony Buitenstee’s Doerak goed op dreef in zowel de dressuurring als de springring. Ze wisten met springen (categorie C 70 cm) een 3e prijs te bemachtigen en met dressuur (klasse L2 categorie C) zelfs een 2de prijs plus een ticket naar het NK! De dressuurproef was goed voor 192,5 en 187,5 punten.

Ook Dennis Bijma kwam aan de start met zijn pony Magnum. In de categorie DE 80 cm wisten zij een 4e prijs te bemachtigen.

Simon Boekema mocht met twee pony’s naar Bentelo. In de categorie C 100 cm werd hij met Painted Black 2e en hiermee zijn ze afgevaardigd naar het NK. Met zijn andere pony, Tinapatch, reed hij in de categorie DE 110 cm naar een 3e plek wat ook goed was voor een afvaardiging naar het NK.

Mirthe te Paske reed met haar pony Boyke mee in de klasse B categorie DE. Deze proef werd beoordeeld met 206 en 201,5 punten, wat goed was voor een 5e prijs.

Myrthe Heetebrij kwam met haar pony Remy ook in deze klasse aan de start. Hun proef werd door de jury’s beoordeeld met 194 en 190 punten.

In de klasse L1 categorie DE kwam Ilona Altena met haar pony Sylvester aan de start. Met 200,5 en 195 punten mochten zij een 5e prijs mee naar huis nemen. Met deze prestatie zijn zij tevens eerste reserve voor het NK.

Noah Naberman reed met haar pony Joep mee in de klasse M1 categorie DE. De proef werd beoordeeld met 179 en 196,5 punten.

Ook reden er een aantal ponyruiters mee met het verenigingsteam. De prestaties van Jade Koch, Tara van der Linde, Rens Odink, Dennis Bijma, Ilona Altena, Noah Naberman en Mirthe te Paske waren goed voor een 5e plek. Hiermee vielen zij helaas net buiten de prijzen.

Het NK wordt in week 33 en week 34 georganiseerd in Ermelo. We zullen jullie tegen die tijd informeren wanneer onze leden daar aan de start komen!

Redactie