Uitslagen PSV Vollenhove

Afgelopen weekend stond natuurlijk in het teken van de Bixie wedstrijd in onze eigen manege. Voor enkele ruiters betekende dit het wedstrijddebuut!

De spits werd ’s morgens afgebeten door de ruiters in de klasse AA dressuur. Zowel Lieke Stegeman (met haar pony Binq) als Lois van Beekhuizen (met Smokey) reden hier hun eerste wedstrijd. En dat deden ze keurig. Lieke kreeg 77 punten voor haar proef, Lois kreeg 75 punten.

In de klasse A dressuur kwam er ook een nieuwe combinatie¬†van PSV Vollenhove aan de start. Hoewel Mirthe te Paske al wel wat ervaring heeft opgedaan met haar ‘oude’ pony Contessa, was het voor haar nieuwe pony Hofstee’s Melodie een debuut. Samen was deze kersverse combinatie goed voor 74 punten.

In de klasse B1 dressuur reed Ilse de Vries zich in de prijzen. Ze kreeg 107 punten en mocht met Bobby de 1e prijs mee naar huis nemen.

’s Middags werd er gesprongen. Ook daar werd begonnen in de klasse AA. Lois van Beekhuizen reed met Smokey keurig rond en kreeg 28 punten van de jury.

In de klasse AA reden maar liefst 4 ruiters van PSV Vollenhove mee. Mirthe te Paske stuurde Hofstee’s Melodie keurig rond en kreeg 30 punten. Martine Bijma reed op Sientje een foutloos rondje en kreeg eveneens 30 punten van de jury.
Ilse de Vries wist met Bobby beslag te leggen op de 2e prijs met 34 punten. De winnaar in deze klasse A was Nicky Hulleman met Roetsenest Lou Lou. Zij kreeg 35 punten van de jury.

Maar er werden niet alleen mooie resultaten behaald in Vollenhove, maar ook op andere locaties. Zo waren broer en zus Bijma (Martine Bijma en Dennis Bijma) al vroeg vertrokken naar Ruinerwold. En niet voor niks. Martine reed een mooi rondje met Snoezie in de klasse BB en mocht een 1e prijs mee naar huis nemen. Dennis reed een keurig rondje in de klasse B categorie B en mocht ook een 1e prijs mee naar huis nemen. Een ereronde met broer en zus, dat is natuurlijk een klein feestje!

In Genemuiden werd dressuur gereden. Na een in de eerste proef 185 punten bij elkaar gereden te hebben, wist Annemarijn Kroek er in de tweede proef nog een schepje bovenop te doen. Deze wist ze met 192 punten winnend af te sluiten. Annemarijn rijdt op Roosje.

Aankomend weekend staat geheel in het teken van de clubkampioenschappen. Op donderdagavond wordt er bixie dressuur gereden en rijden ook de paardenruiters hun dressuurproeven. Op vrijdagavond is het de beurt aan de pony’s. Op zaterdag wordt er gesprongen door zowel de paarden als de pony’s.
En op zaterdagavond weten we dan wie de nieuwe clubkampioenen zijn!

 

Redactie