Uitslagen PSV Vollenhove

Afgelopen zaterdag werden in Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen springen verreden. Voor PSV Vollenhove waren dit jaar 2 ruiters geselecteerd tijdens de Regiokampioenschappen. Dennis Bijma kwam aan de start in de klasse L-AB, Julia Vermue kwam aan de start in de klasse M-C.

Dennis beet ’s morgen de spits af met Sydney. Helaas was Sydney onder de indruk van de entourage en liep de combinatie tegen een paar fouten aan. Maar Dennis stond er maar mooi en is een mooie ervaring rijker!

Julia Vermue kwam aan de start met Bailey in een grote groep van 20 deelnemers. Na de 1e manche wisten van deze 20 deelnemers er 4 foutloos te zijn. Waaronder Julia. Na een spannende barrage wist Julia een bronzen medaille in de wacht te slepen! Een zeer knappe prestatie!

Deze spannende ritten van beide ruiters werden in de foyer van onze manege gadegeslagen via de livestream. Terwijl er in Ermelo gestreden werd, werden er in de manege dressuur wedstrijden verreden. Ook daar kwamen meerdere ruiters van PSV Vollenhove niet onverdienstelijk aan de start.

In de klasse B-CDE werd tijdens de eerste proef een 2e prijs gewonnen door Marlin van Dalen die in deze klasse debuteerde met Hippy Chick. Ze kreeg 198 punten voor haar proef. Een 3e prijs was er voor Annemarijn Kroek met Vlinder. Zij reed 195 punten bij elkaar. Tijdens de tweede proef wisselden de dames van plaats en werd Annemarijn met 199 punten 2e en Marlin met 195,5 punten 3e.

In de klasse L1/L2 – DE was het bij beide proeven stuivertje wisselen tussen Ruth van der Linde met Miss Potter en Tara van der Linde met Tessa. De eerste proef werd gewonnen door Tara van der Linde met 197 punten. Ruth werd hier 2e met 192,5 punten. Bij de tweede proef was het spannend! Daar ging Ruth er met de winst vandoor met 190,5 punten en werd Tara 2e met 190 punten.

In de klasse BB-BC werden beide proeven gewonnen door Lieke Stegeman met Binq van het Hoogbroek. Met maar liefst 200 en 207,5 punten voor haar proeven.

De winst in beide proeven in de klasse BB-D ging naar Aniek Bovendeur met Femke. Deze combinatie reed 180 en 176 punten bij elkaar.

Winstpunten waren er tijdens deze thuiswedstrijd voor Christa ter Meer, Sharon Bruintjes, Genine van Dalen, Berniek Oldenijens, Chayenne Bovendeur, Fleur van Dalen, Noah Naberman, Nicky Hulleman, Simon Boekema, Martine Bijma en Rens Odink.

Maaike van der Linde debuteerde met haar paard Quinta Greenfield in de klasse B dressuur op Urk. En dat ging zeer verdienstelijk! Met maar liefst 200 en 205,5 punten wist de combinatie twee keer 2e te worden.

Dianne Romkes kwam in het Amsterdamse bos aan de start tijdens de eerste cross van dit seizoen. Met haar paard Denver sprong ze foutloos en wist ze ook een foutloze cross af te leggen. Goed voor uiteindelijk een 5e prijs.

Redactie